a

Pakograf

Zbog čega je reklamna štampa toliko važna?

Reklamni šećer, reklamne šibice i podmetači


,,Ako se tvoj brend ne vidi na tržištu, kao da ne postojiš.’’ Henri Ford

Postoje mnogobrojne marketinške taktike i trikovi kojima se kompanije služe kako bi privukle klijente. To su društvene mreže, reklame na televiziji, radiju, novinama i časopisima i razne outdoor kampanje (bilbordi, plakati, brendiranje vozila…). U ugostiteljskom svetu, između ostalog to je reklamni šećer, med, keks, papirni program i sve ostale potrošne ugostiteljske stvari sa odštampanim logom ili nazivom brenda. Bez obzira na branšu, cilj je isti za sve: da vas potencijalni klijent, kupac, gost zapamti.

Da li znate kako reklamna štampa utiče na poslovanje vašeg ugostiteljskog objekta?

Pakograf reklamna štampa

1.Komunikacija između vas i vaših gostiju

Veoma je važno da znate ovo – kvalitetna, vizuelno upečatljiva i strateški postavljena štampa na vašim kesicama šećera,meda, na salvetama i papirnim čašama jeste vaše ime i prezime, ogledalo vašeg objekta. Šta to znači? To znači da vi ovim putem predstavljate sebe i svoj biznis i govorite svom gostu: Mi smo taj-i-taj. Želimo da se osećate ugodno i želimo da vam pružimo najbolje od sebe. Dođite nam ponovo. I to kažemo od srca. Svaki gost želi da za svoj novac dobije najviše što može, i mi ćemo vam to pružiti. Na ovaj način osiguraćete ono o čemu smo s početka govorili: da vas vaš klijent pamti, da vas preporuči i da vam se vrati

2. Prepoznavanje vašeg brenda

Prepoznavanje brenda znači da vaši gosti mogu odmah identifikovati vaš biznis, upamtiti vaš logo i uskladiti vaše usluge ili proizvode sa vašim imenom. Reklamni proizvodi pomažu i potencijalnim klijentima da prepoznaju vaše poslovanje. Ako su vaši reklamni proizvodi korisni krajnjim korisnicima, oni se njih drže i nose ih sa sobom. Uzmimo za primer reklamne papirne čaše za kafu i sladoled – to su reklamni predmeti koje ljudi nose sa sobom kroz grad, na posao, u školu i na fakultet. Na ovaj način povećava se svest o robnoj marki vašeg poslovanja.

3. Lojalnost vaših gostiju

Svako voli da dobije nešto besplatno. Na primer, svako voli da pored svoje poručene šoljice kafe ili čaja dobije mali slatki paketić: ratluk, keksić ili dražeju. Međutim, ukoliko vaš reklamni proizvod nije dobrog kvaliteta, izazvaćete kontra-efekat, umesto radosnog gosta koji će ovaj gest zapamtiti, dobićete ozlojeđenog gosta koji će pomisliti: ko zna šta je sve još bajato u ovom lokalu. I nikad vam se neće vratiti.
Sa druge strane, gost će se uvek vratiti tamo gde je sve besprekorno sveže, čisto i kvalitetno. Vaš gost možda neće zapamtiti koje boje su bili zidovi vašeg lokala, ni ime svog konobara – ali domaćinsku atmosferu, čistoću i mali poklončić na tacnici hoće sigurno, pa tako ime vašeg lokala.

4. Reklamni ugostiteljski proizvodi kao najpovoljnija reklama

Ne postoji povoljniji a efektniji način da reklamirate vaš biznis, bez obzira da li se ugostitelj ili ne. Uz vrlo malo ulaganja, spojivši ugodno sa korisnim, štampajući ime vašeg brenda na recimo, papirne čaše, papirne kese, podmetače ili kesice meda napravićete svojevrsnu reklamnu kampanju. Cena ovih proizvoda je prilično povoljna a uz dobro grafičko rešenje,efekat na vašeg klijenta zadivljujuć.
Zato mudro birajte vašeg distributera i njegove proizvođače i videćete, višestruko se isplati.